Degustarea cafelei constă în indentificarea gusturilor și aromelor unice din ceașca de cafea. Amestecurile de cafea L'OR sunt create pentru a captiva toate simțurile și pentru a vă atrage atenția cu multitudinea aromelor, motiv pentru care noi încurajăm explorarea universului L'OR.

Aproximativ 2000 de elemente diferite alcătuiesc aroma cafelei din ceașca dumneavoastră.

Experții în cafea identifică o cafea bună dacă este corpolentă, echilibrată și intensă

Cafeaua se păstrează cel mai bine într-un recipient închis ermetic la loc uscat și răcoros.

Păstrarea și prepararea cafelei


Cea mai bună modalitate de a conserva prospețimea cafelei L'OR este într-un recipient închis ermetic într-un loc uscat si racoros. Această modalitate se aplică atât pentru cafea boabe, cât și pentru cafeaua macinată.

Cafeaua L'OR se poate găsi și sub formă de capsule din aluminiu, ceea ce permite păstrarea prospețimii si a aromei pentru un timp mai îndelungat.

Cel mai simplu mod de preparare a cafelei măcinate sau a boabelor de cafea este prin folosirea cafetierei. Aceasta îi permite aromei să fie eliberată rapid, dar reprezintă și metoda ideală atunci când sunt dorite cantități mai mari de cafea.

 

"Dacă se spune că un anumit tip de cafea are o aromă de ciocolată, vezi dacă poți găsi acea notă în aroma cafelei."

Roland Brouwer,L'OR Coffee Artist

SFATURI PENTRU CAFEA: O EXPERIENȚĂ IDEALĂ

Fiecare experiență de a savura cafeaua este unică, iar modul în care alegi să-ți prepari cafeaua este adesea o reflecție a personalității tale.

Daca preferați cafeaua care are note mai dulci, vă recomandăm să combinați cafeaua L'OR cu zahăr alb, și nu cu zahăr brun. Zahărul brun este are un gust caramelizat, iar acesta poate să influențeze aroma și profilul de gust al cafelei ceea ce poate ascunde caracteristicile adevărate ale cafelei.


Artiștii Cafelei L'OR recomandă cănile din porțelan în loc de sticlă sau de metal, deoarece acestea păstrează și lasă aroma să se dezvolte mai bine.


O modalitate de a vă îmbunătăți experiența L'OR este să vă preîncălziți ceștile înainte de a adăuga cafeaua.

 

 

DEGUSTAREA OLFACTIVĂ A CAFELEI

Dacă doriți să explorați peisajul gustativ din ceașca dumneavoastră de cafea L'OR, ideal ar fi să faceți acest lucru imediat după ce a fost preparată, dat fiind că cele mai subtile arome sunt și cele mai volatile, și se pot schimba sau dispărea în timp.

Preparați cafeaua, apoi turnați-o direct în ceașcă. Inspirați adânc de două sau trei ori deasupra ceștii pentru a simți aromele.

ȘTIAȚI CĂ?

 

Simțul olfactiv este esențial pentru a deveni expert în cafea. De fapt, 80% dintre arome sunt detectate de nas. Aproape 2000 de elemente diferite alcătuiesc aroma cafelei drumneavoastră.

Experții în cafea au reușit să identifice aproximativ 800 dintre acestea, ceea ce înseamnă că încă există numeroase mistere ale aromei de cafea care au rămase nedezvăluite. Ca urmare, mirosul cafelei nu a fost niciodată reprodus.

Înainte de a învăța cum să distingem între diferitele arome din cafeaua L’OR, este important să înțelegem diversele tipuri de arome de cafea. Haideți să explorăm.

 

TIPURI DE AROME DE CAFEA

  1. Enzimatică: Deoarece boabele de cafea sunt de fapt semințele unui fruct asemănător cireșei, multe dintre tipurile de cafea au o aromă florală sau fructată. Aceste arome sunt proprietăți enzimatice și variază foarte mult, de la arome de fructe de pădure, la arome de citrice, de ceapă sau de pepene.
  2. Glucoză: Când aminoacizii și zaharurile sunt expuse la căldura din timpul prăjirii, aromele rezultate seamănă cu cea de nucă prăjită sau chiar și de cacao. În funcție de tipul de boabe de cafea, conținutul de zahăr din acestea va influența aroma cafelei.
  3. Distilarea uscată: în timpul prăjirii cafelei, unele părți ale boabelor de cafea sunt „arse” în cuptor, eliberând arome unice și distinctive asemănătoare lemnului sau chiar tutunului de pipă. Cu cât boabele sunt mai prăjite, cu atât și aroma de distilare uscată devine mai pronunțată.

 


DEGUSTAREA

 

Înaintea degustării, amestecați cafeaua, astfel încât să fie distribuită uniform în ceașcă. Cafeaua prea fierbinte sau prea amară poate ascunde anumite nuanțe, așa că lăsați-o la răcit pentru câteva clipe înainte de a o gusta.

Pentru o experiență pură, încercați să nu mâncați alimente picante înainte de a vă bea cafeaua. Anumite arome precum anasonul, menta și lemnul dulce vor schimba felul în care simțiți gustul cafelei.

Sorbiți încet cafeaua pentru a nu vă suprasatura paleta gustativă, apoi amestecați cafeaua în gură timp de 5-10 secunde înainte de a o înghiți. Astfel, fiecare parte a limbii și a gurii va putea detecta intensitatea diferitelor arome.

Continuați să gustați cafeaua pe măsură ce se răcește, pentru că astfel veți descoperi arome care ar putea fi mascate inițial de căldură. Totuși, nu așteptați mai mult de 10 până la 15 minute până să gustați cafeaua.

O MULTITUDINE DE AROME


Dacă vă concentrați atenția asupra gustului cafelei, veți putea detecta note care vă sunt familiare, precum notele acide, amare sau chiar fine. Anumite cafele dezvăluie și note picante sau florale, precum și note de fructe roșii sau uscate. De regulă, prin degustare puteți recunoaște o cafea bună dacă este robustă, echilibrată, catifelată și intensă, spre deosebire de o cafea arsă sau cu un gust agresiv, amar sau nisipos.

Artiștii noștri de cafea gustă fiecare amestec L'OR fără lapte sau zahăr, astfel încât să poată obține o experiență de degustare completă și să detecteze întreg profilul gustativ al cafelei. Laptele și zahărul pot reduce intensitatea anumitor arome, cum ar fi amărăciunea.

 

Aflați mai multe