Acest desert franțuzesc cu cafea este o combinație încântătoare de espresso intens, înghețată de vanilie, frișcă, caramel și doar o notă de gin olandez. Duceți plăcerea de a bea cafea la următorul nivel cu această rețetă de desert pe bază de cafea.
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente
Pentru un pahar
2 capsule de L'OR Espresso (L'OR Onyx, Ristretto sau Supremo ar fi perfecte)
1 cupă de înghețată de vanilie
20 ml smântână de frișcă proaspătă
Un strop de sirop de caramel
Opțional: pudră de cacao sau ciocolată pentru a servi
Mod de Preparare
01
Răciți un pahar pentru înghețată la frigider.
02
Într-un alt pahar, adăugați siropul de caramel.
03
Preparați 2 căni de cafea espresso după preferință, turnați-le peste siropul de caramel și amestecați.
04
Adăugați înghețata de vanilie în paharul răcit, apoi turnați cafeaua deasupra.
05
Bateți ușor crema și turnați-o peste desertul cu cafea, folosind partea convexă a lingurii.
06
Adăugați un strat subțire de pudră de cacao sau bucăți mici de ciocolată pentru a face din cafeaua Liégeois un desert perfect după cină.