Noi credem că a savura o ceașcă de cafea este o experiență profundă și personală - este ceva ce bem în fiecare zi, dar care ne reflectă în același timp starea de spirit și personalitatea. Din acest motiv, L'OR oferă o arie largă de experiențe ale cafelei, potrivite pentru fiecare moment în parte. Iată cum vă puteți bucura de plăcerea infinită a aromelor de cafea.

Capsule de cafea

Savurați un ristretto, un espresso sau o cafea lungo

Boabe de cafea

Cafeaua provine din boabele pe care le puteți măcina în mașina dumneavoastră de cafea.

Diferite tipuri de cafea

Există atât de multe tipuri diferite de cafea! Cu sau fără lapte.

Capsulele de Cafea L'OR

Vă este dificil să alegeți tipul perfect de cafea L'OR? Capsulele de cafea L'OR sunt compatibile cu aparatele de cafea Nespresso. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți tipul de cafea care vi se potrivește și să descoperiți un univers al gusturilor de cafea

 

RISTRETTO

înseamnă „restrâns” în italiana și este o variantă mai concentrată a espresso-ului - adică mai puțină apă cu aceeași cantitate de cafea. Această combinație oferă o cafea bogată și aromată, perfectă ca tonic de dimineață sau după-amiaza.

 

ESPRESSO

este o cafea scurtă, neagră, care poate fi savurată fie individual, fie în combinație cu laptele într-un cappuccino sau un latte. Este o cafea clasică pentru dimineață sau după-masă.

 

LUNGO

înseamnă „lung” în italiană, pentru că este realizată cu aceeași cantitate de cafea ca într-un espresso, amestecată cu dublul cantității de apă. Această combinație creează un profil similar cu cel al cafelei preparate la filtru, dar cu o aromă mai intensă și rezultând într-o cană mai mare de cafea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPURI DE AROME DE CAFEA

Cafeaua măcinată este realizată din boabe de cafea care sunt prăjite, măcinate și apoi ambalate. Cafeaua măcinată poate fi apoi preparată într-unul din următoarele trei moduri:

  1. Filtrul de cafea vă permite să pregătiți rapid o cantitate mare de cafea. Apa trece încet prin cafeaua din filtru, pe măsură ce moleculele se combină cu apa. Rezultatul este o cafea cu gust aromat și ușor amărui.


  2. Cafetiera italiană sau Moka forțează trecerea apei clocotite și a aburului prin cafeaua comprimată care este încărcată într-un filtru în formă de pâlnie, între rezervorul de apă din partea de jos și rezervorul de cafea din partea de sus a vasului. Cafeaua rezultată este corpolentă și aromată.


  3. Presa franceză este o alternativă rapidă și ușor de utilizat. Cafeaua măcinată se pune în cafetieră, apoi se toarnă încet apă fiartă peste ea. Cafeaua trebuie lăsată la infuzat între 30 de secunde și 2 minute, în funcție de cât de tare doriți să fie cafeaua. Ulterior, pistonul trebuie apăsat în jos, pentru ca zațul să fie separat de cafea. Această metodă este pe placul chiar și celor mai exigenți cunoscători de cafea.

Pe care dintre aceste metode să o alegeți? Totul depinde de cât de fin au fost măcinate boabele de cafea. Cu cât măcinarea este mai fină, cu atât timpul de preparare poate fi mai scurt, îndeajuns pentru a elibera aromele cafelei.

 

 

 

 

CUM SUNT MĂCINATE BOABELE DE CAFEA?

De obicei, boabele de cafea sunt măcinate de un aparat automat. Prin cafeaua măcinată este trecută apă sub presiune, pentru a obține o cafea espresso cremoasă, corpolentă, cu gust intens. Din acest proces rezultă aroma fină a celor mai bune cafele, un indicator clar al calității sale excelente. Boabele de cafea pot fi, de asemenea măcinate într-o râșniță separată pentru a fi folosite la diferite tipuri de aparate de cafea.

Aflați mai multe