Arta de a produce Cafea

 

 

 

 

 

 

Fiecare cană de cafea L'OR spune o fascinantă poveste a aromei. De la origine, până la prăjirea boabelor și la crearea amestecurilor, fiecare pas din proces este esențial în a compune experiența supremă a degustării cafelei. Întreg procesul este atent supravegheat de pasionații noștri Artiști ai Cafelei.

Boabele Arabica

Aroma: Parfumate, cu gust bogat, aromatic și cu subtile note fructate.

Boabele Arabica

Boabele: Lungi, netede, consistente și de culoare galbenă sau verzuie.

Boabele Arabica

Plantă: Arborele Coffea Arabica are o înălțime de 8-10 metri, iar frunzele sale sunt mai mici decât cele ale arborelui Coffea Robusta.

Înflorirea și Recoltarea

Calitatea boabelor recoltate are un impact semnificativ asupra excepționalei cafele L'OR care ajuge în ceașca dumneavoastră, iar totul începe cu o mică cireașă de cafea.

În regiunile tropicale, mici arbuști numiți tufe de cafea produc flori albe asemănătoare florilor de iasomie. Aceasta înflorește pentru doar două zile, lăsând să iasă la iveală un fruct, care va fi copt abia 6-11 luni mai târziu. Odată copt, fructul prinde o nuanță puternică de roșu , motiv pentru care este numit „cireașă”, iar în acel moment, fructul este gata să fie recoltat.

Fiecare cireașă conține două frumoase boabe de cafea. Cireștele sunt recoltate doar o dată sau de două ori pe an: din septembrie până în decembrie în emisfera nordică și din aprilie până în august în emisfera sudică. Cireșele de cafea (și boabele din înăuntrul lor) sunt recoltate cu mâna sau mecanic, în funcție de fiecare fermă de cafea.

Fiecare element - de la tipul plantei de cafea, până la locul în care a crecut și până la felul în care este tratată cafeaua - va influența gustul și aroma pe care le experimentați într-o ceașcă de cafea L'OR.

 

„Când văd originea unei boabe de cafea, văd potențial, idei, arome - toate atent dezvoltate.”

- Judith de Boer, Artist de Cafea L'OR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CE ESTE CAFEAUA ARABICA?

Cafeaua arabica este obținută pornind de la arborele de cafea arabica, o plantă exotică. Cafeaua arabica a fost descoperită în Abisinia (Etiopia) în jurul secolului al șaselea. La acea vreme, această regiune era una dintre singurele în care cafeaua era populară. Astfel planta a primit numele arabica mulțumită legăturii sale cu regiunea Arabia.

Amestecurile L'OR sunt alcătuite din diferite tipuri de cafea, fiecare fiind atent selectată pentru a oferi cel mai bun profil gustativ posibil. Unele amestecuri L'OR conțin 100% boabe de cafea arabica, iar altele conțin un amestec de boabe arabica și robusta. Există totuși diferențe între boabele de cafea provenite din plante de arabica diferite, iar dumneavoastră puteți savura aceste arome diferite în gama de cafele L'OR.

Câteva informații despre cafeaua arabica:

  • Aromă: parfumată, bogată și aromată, dezvăluind note subtile de fructe.
  • Boabe: lungi, netede, regulate și de culoare galbenă sau verzuie
  • Plantă: înălțime de 8-10 metri, iar frunzele sale sunt mai mici decât cele ale arborelui Coffea Robusta.
  • Cultivare: crește la o altitudine de 600-2000 de metri în climatul temperat sau tropical.

DE LA CIREAȘĂ LA BOABĂ DE CAFEA

Nu multă lume cunoaște faptul că boabele noastre de cafea rafinate își încep călătoria în interiorul unei cireșe de cafea coapte. Odată ce aceste cireșe au fost recoltate, boabele trebuie să fie extrase cu grijă din fruct. Pentru acest lucru, există două metode.

Prin metoda „umedă”, mai întâi este îndepărtată pulpa cireșelor, iar apoi sunt ținute în apă timp de 24-48 de ore, până ce pelicula se desprinde cu ușurință de boabe. Odată uscate, boabele verzi de cafea pot fi extrase. Acestea sunt cunoscute sub numele de boabe de cafea „spălate.”

Prin meotda „uscată”, cireșele se usucă la soare timp de 20 de zile, în așa fel încât pelicula din jurul boabelor se desprind natural. Aceste boabe sunt numite boabe de cafea „uscate”.

Deși prin spălarea boabelor de cafea, se poate obține un gust mai aromat al cafelei, există motive pentru a folosi atât metoda spălării, cât și metoda uscată. Noi combinăm cele mai bune boabe prelucrate prin ambele metode pentru a obține complexitatea perfectă a gustului fin și echilibrat din fiecare ceașcă de cafea L'OR.

„Perfect măcinate, perfect lustruite.”

Înainte ca boabele atent selectate să fie mutate, coaja boabelor de cafea trebuie să fie îndepărtată. Acest proces este denumit decorticare. Boabele sunt apoi lustruite până este îndepărtat orice reziduu de coajă rămas, pentru a obține boabe curate.

În final, mai realizăm o ultimă verificare pentru a îndepărta orice boabă de cafea care nu îndeplinșete standardul, apoi boabele vor fi transportate pentru a fi prăjite, măcinate și împachetate. Această atenție la detalii este exact ceea ce oferă mereu cea mai fină experiență a gustului și a aromei de cafea.

 

GUST TESTAT DE ARTIȘTI AI CAFELEI

 

Odată ce boabele verzi de cafea ajung la destinație, gustul lor este testat de Artiși ai Cafelei L'OR , care evaluează calitatea și caracteristicile fiecărui lot de boabe.

Boabele verzi sunt prăjite și măcinate imediat după, apoi sunt amestecate cu apă fierbinte și testate de Artiștii de Cafea. Această tehnică de testare a calității este cunoscută sub numele de „cupping” (degustare).

Folosindu-se de experiența gustativă și înțelegând cafeaua, Artiștii de Cafea pot diferenția peste 800 de arome și gusturi ale cafelei. Aceștia se folosesc de talentul lor rar întâlnit pentru a amesteca boabele de cafea într-un cupaj cu profil de gust rafinat, dar și pentru a verifica dacă unele boabe nu se ridică la standardul de calitate setat.

Expertiza provenită din pasiune a Artiștilor de Cafea L'OR este ceea ce face cafeaua L'OR să fie cu adevărat unică și să livreze experiența supremă de degustare a cafelei.

CAFEA PRĂJITĂ PÂNĂ LA ATINGEREA UNUI GUST BOGAT

Odată ce boabele de cafea au fost testate, acestea vor fi prăjite perfect la temperaturi specifice (între 180°C și 250°C) care determină profiluri diferite de gust.

Timpul de coacere este ales de Artiștii noștri de Cafea, pentru a permite uleiurilor espresso din adâncul boabelor să se deplaseze spre exterior, ceea ce și conferă boabelor acea strălucire aparte. Pe măsură ce uleiurile espresso sunt eliberate, aroma și gustul se dezvoltă în straturi rafinate care așteaptă să fie deblocate, iar boabele se transformă din verde în auriu, în bej, în maro și, în cele din urmă, într-un maro ciocolatiu intens și bogat.

Intensitatea, aciditatea, finețea și rotunjimea gustului ce pot fi experimentate în fiecare amestec L'OR sunt determinate de timpul de prăjire.

MĂCINAREA BOABELOR PENTRU A ELIBERA AROMA ȘI GUSTUL CAFELEI

Boabele perfect prăjite sunt măcinate și împachetate imediat după coacere, pentru a păstra aroma proaspătă și bogată. Etapa de măcinare din acest proces este cel care face ca fiecare ceașcă de cafea L'OR să ofere straturi de aromă eliberate instantaneu la amestecarea cu apa fierbinte.

Măcinarea nepotrivită a boabelor poate determina variații nedorite în aroma cafelei, împiedicând atingerea potențialului maxim al boabei de cafea. Dacă granulele rezultate sunt prea aspre, înseamnă că nu a fost extrasă aroma bogată a boabei, în timp ce măcinarea prea fină poate duce la supra-extragere și la un gust neplăcut. Măcinarea este importantă, motiv pentru care ne pricepem foarte bine la acest aspect.

Artiștii de Cafea L'OR înțeleg impactul pe care îl are măcinarea asupra unei cești de cafea, iar expertiza lor ne asigură că fiecare amestec este măcinat cum trebuie pentru același gust delicios L'OR.